Intervieuw met zangeres/schrijfster Gillyan en regisseur Jelle over titelsong ''Laat me mij zijn''.

Gepubliceerd op 17 mei 2016 om 12:52

In de aanloop van de titelsong presentatie spreken wij met de zangeres en songwriter Gillyan en regisseur van de film Jelle over de titelsong. Bekijk hier het interview!

Gillyan, wat was jou motivatie om de titelsong van de film "Homo?! Boeit geen flikker!" te willen zingen en schrijven?
GILLYAN: Mijn motivatie, hmmm. Ik werd gevraagd of ik dit wilde doen door Jelle. Ik vind dit een geweldige ervaring en iedereen in wat voor vorm, kleur of geaardheid een warm hart toe draag.

Jelle, waarom heb je Gillyan gevraagd om te titelsong te zingen en schrijven?
JELLE: Waarom niet, kun je beter vragen. Toen ik van Peter (de echtgenoot van Gillyan) haar single hoorde, voelde ik gelijk dat zij het lied moest zingen en schrijven. Maar omdat ik Peter nog niet zo goed kende, wachtte ik even af om te vragen. Toen ik hem wat beter leerde kennen heb ik hem voorzichtig de vraag gesteld. Geloof het of niet, maar het enthousiasme was duidelijk te zien. Vanaf toen ben ik contact gaan leggen met Gillyan zelf, en dat was direct goed! Terugkomend op de vraag waarom, luister naar haar stem, dat zegt toch genoeg?!

Kunnen jullie kort vertellen waar de titelsong over gaat?
GIILYAN: Het is heel belangrijk dat je van jezelf houdt. Want zo lang je dat niet doet kan het leven echt een strijd zijn. Accepteer en leef jouw leven, jouw ik!

JELLE: In mijn belevenis gaat het lied over een kijkje achterom, terugkijkend in het verleden. Een periode van onbegrip, boosheid maar met name angst.

Gillyan, heb je je bij het schrijven van de tekst erg moeten inleven in het leven van een homoseksueel persoon?
GILLYAN: Nee, het is van toepassing op een ieder die strijd levert tegen/met zichzelf. Ook ik voer een strijd, dus toen ik het verhaal van Jelle hoorde, was de tekst redelijk snel geschreven!

Jelle, wat heb jij als regisseur voor invloed gehad op het lied?
JELLE: Ik heb me met name bezig gehouden met op welke bestaande melodie het lied geschreven moest worden. Vervolgens heb ik dit aan Gillyan laten horen en zij wist er al snel raad mee. Toen de tekst klaar was ben ik met Wim van het productieteam naar Purmerend gegaan om daar de laatste aanpassingen te doen. Ik heb daar wel wat verteld over mijn ervaring van ‘’in de kast zitten’’. Ik denk dat ze vanuit dat verhaal de juiste woorden kon vinden maar dat de verhaallijn van het lied ligt in de strijd, wat Gillyan al zei.

Denken jullie dat mensen die op dit moment in een strijd leven tegen/met zichzelf steun hebben aan dit lied?
GILLYAN: Dat hoop ik heel erg! Ik ben trots op de tekst

JELLE: Ja, het is tenslotte zo’n herkenbaar verhaal. Ik denk dat mensen zichzelf snel kunnen identificeren met de persoon in het lied. Een persoon die een strijd voerde en terugkijkt op een zwarte periode. Juist dat terug kijken brengt een stukje steun, steun dat het wel weer goed komt alleen dat zo’n strijd even duurt.

In hoeverre denken jullie dat de titelsong aansluit bij de film?
GILLYAN: Ik weet zeker dat ie heel mooi aansluit bij de film. De film vertelt het verhaal van Mees en de titelsong is wat het afmaakt!

JELLE: Wat Gillyan net zegt, het gaat om een persoon die een strijd heeft gevoerd met/tegen zichzelf. Dat doet Mees de hoofdpersoon in de film ook.

Gillyan, mag je al verklappen hoe het lied heet?
GILLYAN: Ja zeker! "Laat me mij zijn" heet het!

Tot slot, waarom vind jij dat deze film gemaakt moet worden?
GILLYAN:Omdat er nog steeds te veel onwetendheid en stupiditeit is naar homo/bi seksualiteit en hopelijk gaan we met deze film mensen meer begrip laten krijgen! Ik hoop op meer acceptatie.

 

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.