SYNOPSIS

Wanneer de 19-jarige Sam tijdens haar studententijd in de knoop raakt tussen de verwachting van haar hardwerkende moeder en een opleiding die haar zwaar valt, besluit Sam in een opwelling de rol van leadzangeres in een band te vervullen. Als haar leven drukker en drukker wordt lukt het Sam niet meer om aan alle verwachtingen te voldoen en gaat ze opzoek naar wat ze echt wilt.

FILM + THEMA LES

Voor scholen en jongerenwerkers.

Ontdek de diepgaande film 'Tweestrijd', een coming-of-age verhaal dat 60 minuten duurt en zich richt op prestatiedruk en keuzestress. Maar het gaat eigenlijk over zoveel meer dan dat.

'Tweestrijd' vertelt het verhaal van volwassen worden en de dilemma's en conflicten die daarmee gepaard gaan.

De titel 'Tweestrijd' weerspiegelt aan de ene kant wie jij bent en wat jij wilt, maar aan de andere kant ook wie jij bent in de ogen van anderen en de verwachtingen die zij van jou hebben.


De film heeft meerdere lagen, wat veel gespreksstof biedt over het maken van keuzes en prestatiedruk. Maar ook thema's zoals groepsdruk, weerbaarheid, verliefdheid en identiteit zijn subtiel verweven in het verhaal.

In samenwerking met diverse jongerenprofessionals hebben we een boeiende les ontwikkeld die aansluit bij de film 'Tweestrijd'.


Wil je meer informatie over de inhoud van deze les? Neem vrijblijvend contact met ons op!

FILM + Q&A

Voor media studenten en jonge makers.

Er was eens een getalenteerde 21-jarige filmmaker in het oosten van het land. Zonder formele opleiding, beperkte kennis en ervaring kondigde hij vastberaden aan om zijn allereerste speelfilm te maken, met een budget dat marktconform was.

Het werd een 60 minuten durende speelfilm die werd geconfronteerd met voortdurende financiële tekorten, opeenstapeling van schulden en de uitdagingen van een wereldwijde pandemie. Ondanks al deze tegenslagen groeide het project uit tot een inspirerend traject, waarbij een grote groep jonge makers op allerlei gebieden continu werden uitgedaagd. Hun motto was:
"Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan."

Gedurende 4,5 jaar werden er waardevolle lessen geleerd over het omgaan met tegenslagen en werd het doorzettingsvermogen van regisseur en producent Jelle Kleinhesselink op de proef gesteld. Uiteindelijk vond op 9 juni 2023 eindelijk de langverwachte première plaats van zijn debuutfilm 'Tweestrijd'.

Bekijk de film en ga in gesprek met de makers over de hoogte- en dieptepunten van hun reis. Wat hebben zij geleerd en welke adviezen hebben zij voor andere jonge makers?

Wil je meer informatie over de inhoud van dit programma? Neem vrijblijvend contact met ons op!